A színházakat, mozikat bezáratta a kormány, de a Borkaival orgiázó ügyvéd kaszinója vidáman csilingel tovább

2020. március 19., 13:22

Szerző:

Amíg a kormány hétfő éjfél óta betiltotta a színházak, mozik nyitvatartását, a sportrendezvényeket zárt ajtók mögött „vagy még úgy sem” tartják meg, az éttermek, kávézók üzletek – ez alól kivétel az élelmiszerboltok, patikák és drogériák – pedig csak 15 óráig lehetnek nyitva.

Van azonban, ahol továbbra is korlátlan a nyitvatartás: a kaszinókban.

– írja a Népszava.

A fővárosi Las Vegas kaszinó weboldalán közöltek szerint ott csak annyi változott, hogy immáron kézfertőtlenítő használata kötelező. Mint arról a lap munkatársai meggyőződhettek, délelőtt 11 órakor például egy négyfős fiúcsapat hagyta el a kaszinót, szájmaszk és védőeszköz nélkül. Az alkalmazottakon sem voltak  védőeszközö. Arra a kérdésre, hogy meddig vannak nyitva, arra annyit mondtak „ez minden percben változhat” ám

egyelőre 0-24-ben tartanak nyitva.

Hasonlóan vidáman üzemel a Győr plázában is a kaszinó, amely  a Borkai-botrányban feltűnt Rákosfalvy Zoltán ügyvéd érdekeltségébe tartozik. Igaz, itt a kaszinó oldalán egy részletesebb tájékoztatást találni, eszerint immáron rendszeresen fertőtlenítik a játékgépeket, a pénznyerő automaták felületeit, forgalmas részlegeit külön is lefertőtlenítik, ahogy a használatban lévő zsetonokat és kártyákat is.

A csütörtök délelőtti kormányinfón rákérdeztek Gulyás Gergelynél a kaszinók nyitvatartására. A miniszter válaszában érthetetlennek nevezte ezt és azt ígérte:

utánanéz.

Ha a kaszinók valóban nyitva tarthatnak, akkor a védőmaszkokat biztosítani kell – mondta.