A várak felújítására nem ad pénzt, de a kastélyok kommunikációjára simán elkölt 267 milliót az Orbán-kormány

2020. január 8., 11:43

Szerző:

Egyedüli ajánlattevőkként Balásy Gyula két cége, a  New Land Media Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. valamint a Lounge Design Szolgáltató Kft. végezheti hét kastély kommunikációját, nettó 267 millió forintért.

A feladat a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében komplex kommunikációs feladatok végzése, a kiválasztottak listája:  

  • a tatai Esterházy-kastély,
  • a bajnai Sándor-Metternich-kastély,
  • a dégi Festetics-kastély,
  • a füzérradványi Károlyi-kastély,
  • a majki Kamalduli Remeteség,
  • a nádasdladányi Nádasdy-kastély és a 
  • a sümegi püspöki palota

A nyerteseknek minden kastélyra – rendezvénystratégiát is magába foglaló – éves átfogó kommunikációs stratégiát kell kidolgozniuk, amely kastélyonként négy kampányt foglal magába. A munka részei az integrált reklámügynökségi feladatok, a kreatív tervezés és a szövegírás is – írta a napi.hu.

Mindehhez képest az Orbán-kormány a múlt héten visszavonta azt a másfél milliárd forintos támogatást, amelyből a körmendi Batthyány-Strattmann-kastély turisztikai célú fejlesztésére irányzott elő. A kabinet egyidejűleg a várgesztesi, a cseszneki, az ónódi, csókakői várat is megfosztotta a felújításra szánt pénztől.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.