Kásler Miklós szerint a magyar kultúra olyan hagyományokat teremtett, mint tolerancia, a menekülők és a rászorulók segítése.

2018. november 9., 12:15

Szerző:

A történelem és a kritikus időszakok győztesei azok, akiknek vannak hagyományai, van történelme, kultúrája, és mi azok közé tartozunk, akik mindezekkel rendelkeznek – mondta az MTI tudósítása szerint az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten egészségügyi és oktatási díjak átadásán.

Kásler Miklós az ünnepségen elmondott köszöntőjében egyebek mellett elmondta azt is, hogy az európai identitást a görög kultúra, a római jogalkotás és a hit, a zsidó-keresztény eszmeiség határozza meg, és a szolidaritásból, az emberségből, az egymás segítéséből fejlődött ki a középkor kultúrája, és lehetett átmenteni a germán törzsek népvándorlási hullámain az európai kultúra gyökereit.

Kásler Miklós hozzátette, az európai kultúrkör egyik szép hajtása a magyar kultúra, amely ötvöződve a belső-ázsiai kultúrkörrel olyan hagyományokat teremtett, mint a megértés, a tolerancia, a menekülők és a rászorulók segítése.

Rászoruló segítése a magyar hagyományok jegyében
Fotó: Kökényesi Gábor