Kásler Miklós kirúgta az országos tisztifőorvost

2018. november 21., 06:53

Szerző:

Népszava írja, hogy kedd este Kásler Miklós humánerőforrás-minisztere felmentette tisztségéből Kovács Attila országos tisztifőorvost, aki a tárcavezetői megbízás szerint ebbéli tisztségében lett volna hivatott az október óta működő Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetésére is. Kovács Attila azt a népegészségügyi programot koordinálta volna, amelyben két év alatt mintegy 2,4 millió 50 és 70 év közötti férfi és nő vesz majd részt. 

Kovács Attila
Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Az Emmi szeptember elején jelentette be, hogy az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) elnevezése október elsején Nemzeti Népegészségügyi Központra (NNK) változik, egyidejűleg az Emmi országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára által irányított szervezeti egységek az NNK-ba olvadnak. Így október elsejétől az NNK látja el mindazokat a feladatokat, amelyek szeptember 30-ig az OKI és az Emmi országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára által irányított szervezeti egységek feladatkörébe tartoztak.

A Népszava úgy tudja, hogy Kovács Attila főigazgatóként egyelőre az államigazgatásban marad.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.