Kásler inkább újra elbújt a nyilvánosság elől, pedig Orbán nem ezt ígérte

2020. január 10., 18:41

Szerző:

Bár Orbán Viktor reméli, hogy a miniszterei nagyobb számban állnak majd a sajtó rendelkezésére 2020-ban, ebből pénteken nem sok látszott, Káslrer Miklós legalábbis a nyilvánosság kizárásával tett bejelentést arról, hogy 26 új gyógyszer kap társadalombiztosítási támogatást január 15-től – fájlalja a hvg.hu

Kásler Miklós az egészségügyi struktúra átalakításáró
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A miniszterelnöktől a csütörtöki Kormányinfó sajtótájékoztatón az RTL Klub kérdezte meg, hogy ő, illetve a tárcavezetői miért nem állnak szóba a kritikus sajtóval. Orbán Viktor azt mondta, egy kampányidőszakban másképpen viselkednek a miniszterek, mint az előttünk álló két évben fognak, úgyhogy biztos nagyobb számban állnak majd rendelkezésre. Kásler Miklós pénteki esetében ez elmaradt, a hvg.hu pedig meg az Emberi Erőforrások Minisztériumához fordult ennek a miértjét firtatva. Válasz egyelőre nem érkezett.

Kásler Miklós egyébként szereti fenséges elszigeteltségben tölteni a sajtótájékoztatóit, hétfőn az egészségügyi rendszer átalakításáról tett bejelentést a fent látható szűk körben.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.