Hoppá, már Bayer Zsolt szerint is felesleges és káros húzás volt kirúgni Cserháti Pétert a rehabilitációs intézet éléről

2020. április 20., 12:59

Szerző:

„Cserháti Péter leváltása a Rehabilitációs Intézet éléről megmagyarázhatatlan, egyszersmind mélységesen felesleges és káros lépés volt"

– mondta Bayer Zsolt a Hír TV róla elnevezett műsorában, ahol Balog Zoltán miniszterelnöki biztost, az Emberi Erőforrások Minisztériumának korábbi miniszterét kérdezte. 

Balog szerint

javíthatatlanul bátor volt a műsorvezető, hogy fel merte tenni ezt a kérdést.

Mint fogalmazott, ő a kormányzati szolidaritás nevében nem bírálhatja utódja, Kásler Miklós munkáját. Ettől függetlenül azért szólalt meg korábban is, mert úgy érezte, hogy az Emmi közleménye sértette Cserháti emberi méltóságát és hitelességét.

Hozzátette:

 „Nagyon fontosnak tartom, amit péntek reggel a miniszterelnök úr is elmondott az interjújában, hogy ilyenkor az operatív törzs, az egészségügyi kormányzat nem kéréseket fogalmaz meg, hanem parancsokat, utasításokat ad. Ilyenkor, ha valaki úgy érzi, hogy az a parancs az nem jó, akkor neki ezt jeleznie kell, és egyébként pedig végre kell hajtania" – idézett a műsorból az Index.

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.