Hiába nem tudják felhasználni, a kárpátaljai nyugdíjasoknak is kiküldi a kormány a rezsiutalványokat

2019. szeptember 13., 16:52

Szerző:

Az Ukrajna területén élő, de magyar nyugdíjat kapó időseknek is kézbesítik a csak Magyarországon felhasználható 9000 ezer forintnyi rezsiutalványokat – derült ki Rétvári Bence válaszából, amit Vadai Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdésre adott.

Kézbesítik a nyugdíjasoknak a rezsiutalványt Borítékban érkezett, postástól átvett rezsi-utalványt 2019. szeptember 2-án.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az Ukrajnában élő, zömében Kárpátalján élő magyar állampolgárságú nyugdíjasok egy 1962-es magyar-szovjet egyezmény nyomán részesülhetnek magyar nyugdíjban is, amihez elegendő egy magyarországi bejelentett lakcím, illetve igazolni kell az egykori munkaviszonyt.

Rétvári válaszából kiderül, hogy nem nézik a juttatás kiküldésekor, hogy valóban Magyarországon él-e a támogatott nyugdíjas. 

via hvg.hu

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.