A karcagi rendőrkapitánynak nem tetszett, hogy megbüntették a fideszes önkormányzati képviselőként is ténykedő kórházigazgatót, szerinte megbüntetni csak a szemétládákat kell

2019. augusztus 10., 20:57

Szerző:

Júliusban az Index nyomán írtuk meg, hogy egy kiszivárgott hangfelvétel tanúsága szerint  Teleki Zoltán rendőr alezredes, a Karcagi Rendőrkapitányság vezetője azért vonja felelősségre az egyik beosztottját, mert megbüntette Nagyné László Erzsébetet, a helyi kórház vezetőjét, nem mellesleg a karcagi 3. számú választókerület fideszes önkormányzati képviselőjét. Bár a rendőr többször is jelezte, hogy ő jogszerűen intézkedett a tilosban parkoló kórházigazgató ellen, ezt Teleki Zoltán azzal utasította el, hogy ha Nagyné László Erzsébetet megbüntetik, akkor hogyan lehet szívességeket kérni tőle. 

– Ha neked bajod lesz vagy a gyereknek, hogyan fogok felhívni ezek után?

– tette fel a költői kérdést a rendőrkapitány. az RTL Klub Híradója most nyilvánosságra hozta a teljes hangfelvételt is, amelyen hallani azt is, hogy Teleki Zoltán nem állt meg itt, hanem „differenciált intézkedést” kérve azt mondta:

– Akikben biztosak vagytok, hogy kinek a kocsija, ha egy szemétláda, akkor nyomjátok fölfele, hidd el, az nem fog felhívni, az nem fog panaszkodni. Akinél meg nem, ott várjatok 2-3 percet, menjetek be, hogy ki az, aki itt szabálytalanul parkol, és eldöntitek. Ha vidéki, még soha nem láttuk, akkor följelentitek, ha meg itteni tanár néni meg paraszt bácsi, becsületes ember meg ápolónő meg nővér meg óvónő, azokat nem kell bántani.

Az ügyben a DK-s Vadai Ágnes írásban kérdezte Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy mióta gyakorlat Karcagon a hasonló kivételezés és hogy rendőröket vonnak felelősségre azért, mert szabályosan jártak el, illetve hogy nyomoz-e a Nemzeti Védelmi Szolgálat, de érdemi választ nem kapott. Most az RTL Klub Híradójának azt mondta, a következő levelét tekintsék feljelentésnek az ügyben. A Nemzeti Védelmi Szolgálat a kereskedelmi televízió kérdésére nem volt hajlandó elárulni, hogy indított-e eljárást.

Ami Nagyné László Erzsébetet illeti, a 24.hu korábban azt írta, hogy megúszta figyelmeztetéssel a tilosban parkolási ügyet, annak ellenére, hogy elvileg mindenki másra a kormányrendeletben meghatározott százezer forintos bírságot róják ki. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.