Megvan az első magyar, aki meggyógyult a koronavírusból

2020. március 12., 09:47

Szerző:

Elhagyhatta a karantént Japánban az a magyar állampolgár, akinél a Diamond Princess szállodahajón diagnosztizálták a koronavírust február végén - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hajnalban, egy Facebook-videóban.

A korábban Németországban karantén alá vont magyar jogászhallgatót is kiengedik, és a Japánban elkülönített mind a három magyar állampolgár is elhagyhatja a karantént.

A Diamond Princessen három magyar dolgozott, az Index úgy tudja, tegnap azt az állampolgárt engedték ki közülük, aki az első magyar fertőzött volt. Az, hogy kiengedték, azt jelenti, hogy gyógyultnak minősítették.

Szijjártó közlése szerint vannak azonban újabb esetek is: egy magyar állampolgárt Vietnámban helyeztek karanténba, miután egy fertőzött személlyel utazott együtt. Az Oaklandben kikötött óceánjáró fedélzetén is van két magyar, a Maldív-szigeteken pedig további négy.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.