Karácsony óta nem vitte el a szemetet egy pécsi utcából a fideszes önkormányzat szolgáltatócége, mert tél van

Húsvétra talán sikerül.

2019. január 29., 13:58

Szerző:

Karácsony óta hiába húzzák ki a szelektív hulladékgyűjtő edényt a ház elé az egyik Mecsek-oldali utcában, a Biokom nevű városi szolgáltatónak az elmúlt bő egy hónapban nem sikerült kiürítenie – panaszkodott a Pécsi Stop egyik olvasója.

A hölgy érdeklődve hívta fel a cég ügyfélszolgálatát, ahol közölték vele, hogy sok panasz érkezett az érintett utcából, de kissé kioktató hangnemben tudatták azt is hogy a helyzet azért alakult ki, mert

nem tudnak bejutni a meredek utcába az időjárás miatt.

Ez kicsit furán hangzik éppen attól az önkormányzati cégtől, amely

a városi utak síkosságmentesítését  is végzi.

Főleg annak fényében, hogy

a sima szemetet viszont újra és újra sikerült elszállítani,

sőt, egy közeli oktatási intézmény szelektív konténerét is – jegyzi meg a lap.

A Biokom volt egyébként az is, amely a Magyar Kétfarkú Kutya Párt buszmegállóját ősszel viszont simán elvonszolta, bizonyítva, hogy a város lakossága számára valóban fontos feladatok végrehajtásában remekül együtt tud működni a megyeszékhely fideszes vezetőségével.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.