Orosz Anna visszatér a politikába, Karácsony Gergely szerint visszavehető az oligarcháktól a főváros

2019. augusztus 9., 18:21

Szerző:

Október 13., az önkormányzati választás a változás napja lesz – ezzel vezette fel Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje pénteki sajtótájékoztatóján, ahol bemutatták a kerületi pártok közös polgármester-jelöltjét, László Imrét, a DK országgyűlési képviselőjét.

Karácsony Gergely szerint a választás arról szól, hogy a budapestiek visszavehetik városukat a fideszes oligarchiáktól. Az oligarchák között nevezte meg Garancsi Istvánt, a Market Építő Zrt. tulajdonosát, aki a legjelentősebb budapesti építkezéseket végezte az elmúlt években – többek között Újbudán.

Végül arról beszélt, hogy a Fidesz sokat vett el az emberektől, és „minél közelebb van valami Orbán Viktorhoz, annál rosszabbul működik”.

László Imre elmondta, hogy amennyiben elnyeri a polgármesteri címet, összeférhetetlenség miatt lemondana országgyűlési mandátumáról. Az egykori kórházigazgató hangsúlyozta, hogy minden ellenzéki párt támogatását élvezi, egyúttal bemutatta az ellenzéki jelölteket is, akik egyedül, koordináltak indulnak majd a fideszesekkel szemben a képviselői helyekért.

Kiemelésre érdemes, hogy Orosz Anna, a Momentum egykori elnökségi tagja, aki egy éve felhagyott a politikával, visszatér és Lágymányos ellenzéki képviselőjelöltje lesz.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.