Karácsony újabb zászlót tett ki a városházára

2020. augusztus 27., 16:11

Szerző:

 

A családok támogatása a főpolgármester szerint nem pártpolitikai kérdés. 

 

Kitette a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom babazászlóját a budapesti Városháza. Karácsony Gergely azt írta a Facebookon, "a családok támogatása nem lehet pártpolitikai kérdés. Mindannyiunk érdeke, hogy egy olyan városban éljünk, amely ösztönzi a gyermekvállalást, és ahol szívesen alapítanak a városlakók családot". Hozzátette, "ezért is szeretnénk együttműködni a mozgalommal a kismama barát város megteremtésében, legfőképpen a közlekedés és a közterületek fejlesztése területén".

 A zászlós akciót augusztus 24-én indította a mozgalom, "az akció lényege, hogy amely önkormányzat egyetért a kívánt gyermekek megszületésével, tegye ki a polgármesteri hivatal épületére az eredetileg újszülöttes házaknál használatos babazászlót", írják oldalukon.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.