Karácsony: Ideje a válságkezelő intézkedéseknek

2020. december 19., 09:51

Szerző:

Karácsony szerint ami eddig történt az nem könnyítés a magyarországi településeknek. 

 

Oka és ideje van, hogy új gazdasági válságkezelő intézkedéseket jelentsen be a kormány, mert az eddigi válságkezelés leginkább a kiváltságos keveseket támogatta, a többségnek alig jelentett érdemi segítséget. Indokolt tehát, hogy a kormány irányt váltson - írta Karácsony Gergely a Facebookon, ugyanis Orbán Viktor ma fogja bejelenteni a gazdaságvédelmi csomagot. 

Hozzátette, hogy reméli, hogy az elmúlt hetek elegendőek voltak arra is, hogy a miniszterelnök rájöjjön, hogy az önkormányzatok saját bevételeinek nagy részét jelentő helyi iparűzési adó bármiféle farigcsálása többet árt, mint használ, mert csődbe sodorhat rengeteg magyar települést. 

A főpolgármester szerint az iparűzési adóról szóló bármiféle döntést meg kell előzze az önkormányzati szövetségekkel való átfogó, érdemi és széleskörű egyeztetés. 

“Ha a miniszterelnök célja tényleg a gazdasági válság kezelése, nem nyúl az iparűzési adóhoz. Persze, ha a gazdasági válság kezelése helyett politikai céljai vannak, ha tönkre akarja tenni a cselekvőképes településeket, és háborút hirdet az önkormányzatok ellen, akkor bármi megtörténhet. A városok kifosztása nem kormányzás.” 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.