Karácsony: nem köt a főváros szerződést az offshore-hátterű céggel

Sőt, kötbért fizet. Köthetne szerződést, mert a Fidesz módosította az erre vonatkozó törvényi tilalmat. És Karácsony tűzbe teszi a kezét Tüttő Katáért.

2020. december 2., 11:06

Szerző:

A Facebookon reagált Karácsony Gergely arra, hogy a BKV tenderén offshore-hátterű cég nyert, amelyet Lesiztinger Tamás nagyvállalkozóhoz lehet kötni, aki Tüttő Kata főpolgármester-helyettes élettársa volt. "A BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel, a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet a fővárosi vállalatnak", írja a főpolgármester, "Az elrendelt vizsgálatok azt állapították meg, hogy a közbeszerzés során minden a jogszabályoknak megfelelően történt, a nyílt eljárásban a legolcsóbb ajánlat győzött, az Orbán-kormány törvénymódosítása miatt az offshore-háttér nem lehetett kizáró indok.

Ezzel együtt is arra utasítottam a fővárosi cégeket, hogy offshore cégeket a közbeszerzésekből zárjanak ki, a konkrét ügyben pedig úgy helyes, hogy a BKV nem szerződik ilyen vállalkozással. Van azonban valami, ami talán ennél is fontosabb. Az én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai. Nem tisztem megítélni, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes asszony milyen kapcsolatban áll gyermekei apjával. De azt tudom, hogy sem ebben az ügyben, sem más ügyben soha nem képviselt és nem fog képviselni más érdeket, csakis a városét, a budapestiekét. Ő az egyik legegyenesebb, legtisztességesebb, Budapest ügyeiért legelkötelezettebb ember, akit ismerek. Tűzbe teszem érte a kezem!"

Korábban írtunk arról, Leisztinger Tamás üzletemberhez köthető cégek tűntek fel a BKV buszbérlési tenderén. A fővárosi cég még április végén írt ki közbeszerzést használt csuklós buszok bérlésére, szám szerint hat darabra. Végül a nyertes a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. lett  342,72 millió forint értékben. Ezzel a céggel nem köt szerződést a főváros.

 

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.