Karácsony Gergely szerint az MSZP és a Fidesz háttérmegállapodása miatt brutálisan veszteséges a zuglói parkolás, ő mossa kezeit

2019. március 27., 07:15

Szerző:

Interjút adott az ATV-nek Karácsony Gergely zuglói polgármester, az MSZP-Párbeszéd-DK főpolgármester-jelöltje, amelyben elismerte, hogy a kerületi önkormányzat a helyi Fidesz és az MSZP háttérmegállapodása nyomán fogadta el a több 100 milliós veszteséghez vezető ajánlatot a parkolási rendszer kialakításakor. Ferencvárostól eltérően Zuglóban nem a visszaélésekkel van a probléma, hanem azzal, hogy az egész túl drága hiszen amíg más kerületekben egy-egy parkolóóra havi fenntartási díja hatezer forint, Zuglóban 69 forintba kerül darabonként. Karácsony Gergely elmondása szerint ez azért lehet így, mert volt ugyan ajánlattevő cég, amely kevesebbért vállalta volna, ezt a pályázatot visszavonták, „mert ott volt egy háttérmegállapodás”, a győztes, de drága ajánlatot pedig a a helyi Fidesz és az MSZP is elfogadta, miközben ő maga tartózkodott. Az ATV műsorvezetője, a 168 Óra hetilap volt szerkesztője, Krug Emília erre megkérdezte tőle, hogy miért tartózkodott ahelyett, hogy nemmel szavazott volna, amire Karácsony Gergely úgy felelt, a tartózkodás  „jogi értelemben” nemet jelent, és ha nemmel szavaz, másnap ki kellett volna rúgnia a jegyzőt. Ezt valamivel később egyébként rossz döntéselőkészítésre hivatkozva meg is tette.

– Egy polgármester egy olyan kerületben, ahol a testület 90 százaléka vele szembejön, hát hogy mondjam, nem mindenható

– védekezett a felelősségét firtató kérdésre. Ő javasolni fogja, hogy a kérdést nyissák meg újra.

A teljes interjút ide kattintva lehet megnézni.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.