Karácsony: A járvány megfékezése Magyarországon nem az egészségügyi rendszer miatt, hanem annak ellenére következett be

2020. július 17., 12:15

Szerző:

A Facebookon reagált Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere arra, hogy minden második koronavírus-fertőzött kórházban kapta el a vírust.

„Majdnem az összes halálos áldozat fele egészségügyi intézményben elkapott vírus miatt vesztette életét”

– írja Karácsony. Hozzáteszi, ehhez hozzájárulnak azok, akik a kórházból például az idősotthonokba hurcolt fertőzés miatt haltak meg.

„Világos immár, hogy a járvány megfékezése Magyarországon nem az egészségügyi rendszer miatt, hanem annak ellenére következett be”

– állapította meg a főpolgármester.

Megjegyezte, hogy sajnos most visszaüt ennek a kulcsfontosságú ágazatnak az elhanyagolása, az elmúlt évek pusztító tétlensége.

„Már nincs az a kommunikációs trükk, az a propagandakampány, ami elfedné ezt a szomorú igazságot”

– jelentette ki Karácsony Gergely.

A járvány alatt a kormány folyamatosan támadta Budapest ellenzéki vezetését amiatt, hogy a Pesti úti idősotthonban – amelynek az önkormányzat a fenntartója – tömeges fertőzés alakult ki. A Pesti út még a nemzeti konzultáció kérdései között is felbukkan.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.