Karácsony Gergely kitüntette a trolivezetőt, aki megmentette egy 18 éves lány életét, de egy másik hősről elfeledkeztek

2019. december 12., 18:40

Szerző:

Karácsony Gergely főpolgármester kitüntette a 77-es troli hős vezetőjét, Vaskó Sándort, aki novemberben megmentette egy fiatal nő életét.

Egy 18 éves lány rosszul lett a trolin, Vaskó pedig habozás nélkül megkezdte az újraélesztését, még a mentők kiérkezése előtt. Ennek köszönhetően a lány – aki addig nem ismert veleszületett szívelégtelenségben szenved – szellemi károsodás nélkül vészelte át a hirtelen keringés-összeomlást – idézi a BKV - Szeretem csinálni! csoportban megjelent bejegyzést a hvg.hu. 

Mint a posztból kiderült, Vaskó 15 éve dolgozik a BKV-nál, százhatvanszoros véradó, csontvelődonor. Most először vett részt elsősegélynyújtásban, újraélesztésben.

Az Index ugyanakkor arról ír, hogy a mentést – a mellkas-kompressziót – nem a sofőr, hanem egy Nagy Dávid nevű utas végezte el. Ezt a portál több olvasója, és a lány anyja is megerősítette, hozzátéve: ez persze  nem csökkenti Vaskó érdemeit, aki szintén megtette, amit kellett és lehetett. Nagy Dávid azt írta az Indexnek, hogy nem vágyik dicsőségre, sem cikkre, csak igazságtalanságnak tartja a sztori elferdítését.