Karácsony Gergely kiegyenlített Tarlós Istvánnal szemben, fej fej mellett a két jelölt támogatottsága

2019. október 7., 10:51

Szerző:

A biztos szavazók válasza szerint 38-38 százalék szavazna Tarlós István fideszes támogatottságú főpolgármesterre és Karácsony Gergely ellenzéki jelöltre a vasárnapi önkormányzati választáson – írja az Iránytű Intézet közvélemény-kutatás nyomán a 444.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A teljes népesség körében 1 százalék Tarlós előnye Karácsonnyal szemben, miközben a mérési hibahatár +/-3 százalék. Puzsér Róbertre a teljes népesség 4 százaléka szavazna.

Érdekesség, hogy a kormányzati forrásokból működő Nézőpont Intézet a biztos szavazók körében 53 százalékra mérte Tarlós támogatottságát, Karácsonyt 40 százalék támogatja. A felmérés kapcsán megcáfolták korábbi mérésük kapcsán tett állításukat, miszerint az ellenzék főpolgármester-jelöltjéről nyilvánosságra hozott hanganyag befolyásolta volna a polgárok választását.

A közelmúltban a Medián, a Publicus Intézet és az Idea Intézet is egy-két százalékos előnyt mért már csak Tarlós István javára, aki nyár óta fokozatosan dolgozta le hátrányát.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.