Karácsony Gergely: A türelmemet, amire nagy szükségem volt a köztévé stúdiójában, a hajléktalanszállón veszítettem el

2020. január 22. 20:41 - szerző: 168 Óra

„A tegnap esti szürreális köztévés beszélgetéssel még nem ért véget a napom. A Máltai Szeretetszolgálat meghívására az általuk üzemeltetett hajléktalanszállókat néztem meg, többek között azt, amit olyan embertársainknak tartanak fenn, akik minden más intézményből kiszorultak” - írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán annak kapcsán, hogy miután megválasztása után több hónappal végül meghívták a közpénzből fenntartott M1 televízióba, egy egészen szürreális, paródiába hajló interjút készített vele a köztévé riportere.

„Ez is része annak a magyar valóságnak, aminek feltárásán többek között a mi közös pénzünkből fenntartott közmédiának dolgoznia kellene. Bemutatni azt a mérhetetlen szenvedést, amin ezek az emberek átestek, és átesnek nap nap után. Nekik is dolguk lenne feltenni a kérdést, hányszor kellett volna valakinek, az államnak, önkormányzatnak, egyháznak, bárkinek kinyújtania a kezét, megállítani a mélybe zuhanásukat.” - írta Karácsony.

„A türelmemet, amire nagy szükségem volt a köztévé stúdiójában, ott, a hajléktalanszállón veszítettem el. Szembesülve azzal, hogy a közpénzből fizetett propagandagépezet számára ezek a nehézsorsú emberek is csak statiszták az aktuális gyűlöletkampányhoz”.

Azok a propagandisták, akik a valós problémák kibeszélése helyett azok elferdítésén és politikai furkósbottá faragásán dolgoznak, talán nem is sejtik hogy milyen iszonyú bűnök száradnak a lelkükön - tette hozzá a főpolgármester.