Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Karácsony Gergely szerint közmunkásokat irányítottak át az FKF-hez a hóhelyzet idejére, hogy enyhítsenek a munkaerő-gondokon

2019. december 2. 21:10 - szerző: 168 Óra

Elfogadhatatlan, hogy a hóesés lebénítsa a várost, küzd is a BKK és az FKF, hogy minél gyorsabban helyreálljon a rend - írta a Facebookon Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint az FKF felügyelőbizottságának új elnökével, Mártha Imrével a közterület-fenntartó központjában ellenőrizték a munkát.

„Krónikus munkaerő-hiánnyal és elöregedett gépparkkal – a hókotrók átlag életkora 14 év, több közülük állandó javításra szorul – küszködő céget örököltünk. Igyekszünk orvosolni a problémákat, elsőként azzal, hogy a Budapest Esély Kft állományában dolgozó közfoglalkoztatottak 5 brigádját átirányították az FKF-hez hóeltakarítási munkákra. Gyorsított tempóban állítjuk helyre a rendet Budapesten” - írta Karácsony.