Karácsony: A közös ellenzéki lista népszerűbb, mint a Fidesz

2020. november 16. 15:24 - szerző: 168 Óra - forrás: Facebook

A főpolgármester szerint szerint ez magyarázza azt, hogy a kormány támadja az önkormányzatokat.

Az ellenzék közös listája legyőzné a Fideszt egy most vasárnapi választáson. több mint tíz éve nem volt ilyen adat a közvélemény-kutatásokban – idézi a Závecz Research felmérését Karácsony Gergely a Facebookon. A megkérdezettek 40 százaléka támogatna egy közös ellenzéki listát, és csak 36 százaléka a Fideszét. Az ellenzék már bejelentette, hogy együtt indulnak 2022-ben, kérdés még, hány lista lesz. 

A főpolgármester szerint ezért bünteti a kormány Budapestet, a budapestieket, az ellenzéki vezetésű városokat, az önkormányzatokat. „Egy dilettáns, rövidlátó, a kiváltságos keveseknek kedvező gazdasági válságkezelés kudarcait próbálják elfedni” – írja. Karácsony szerint ha elveszik az iparűzési adót, azzal veszélyeztetik a közszolgáltatások ellátását a hulladékszállítástól, a tömegközlekedésen át az ivóvízellátásig. 

Nem hagyta szó nélkül az uniós költségvetés (most már hivatalos) vétózását sem. „Világos, mi lenne a kormány dolga: törődjön bele, hogy az oligarchái nem lophatják tovább az uniós pénzeket, fogadja el a jogállami kritériumokat, az EU előírásának megfelelően az európai válságkezelő segítség 2500 milliárdjának felhasználásába vonja be az önkormányzatokat” – írja közösségi oldalán.