Kegyetlen kutyaszorítóba került Karácsony Gergely, nem lennénk most a helyében

2019. november 15., 07:54

Szerző:

Karácsony Gergely főpolgármestert pár napja leleplezte a kormánymédia, hogy hiába játssza a bősz környezetvédőt, aki biciklivel jár még dolgozni is, valójában ő is csak autóval közlekedik – méghozzá szolgálatival –, ha bringára ül, az csak erőltetett, szánalmas színjáték, amely csak addig tart, amíg ki nem kerül a látótérből.

Karácsonyt azóta folyamatosan, árgus szemekkel figyelik, a Ripost például kamerát is vitt a főpolgármester házához (?) ez rögzítette, hogy a város, magát kérlelhetetlen zöldnek mutató első emberének sofőrje egy reggel takarásban állt meg Karácsony háza előtt, hogy lehetőleg minél kevesebben lássák: főnöke sunyin fűtött kocsiba ül, miközben más emberek meg csak áznak-fáznak, mint rendesen.

Karácsony Gergely úgy tesz, mintha biciklizne
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Az igazság keresésében múlhatatlan érdemeket szerző Origo kérlelhetetlen újságírója ezután szegezte a főpolgármesternek ezt a csontig hatolóan fájdalmas kérdést: 

„Önt szinte napra pontosan egy hónapja választották meg Budapest vezetőjének: ebben az időszakban milyen arányban ment dolgozni biciklivel, busszal illetve autóval?"

A leleplezéstől összetört Karácsony Gergelynek pedig csak erre válaszra tellett: 

„Az a helyzet, hogy nem vezetem kockás füzetben, hogy mikor, hogyan közlekedem. De a héten speciel kétszer jöttem bringával. És lehet, hogy holnap is bringás napom lesz. Ha eső nem lesz. Ha nem lesz, lesz."

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.