Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Kaposváron is összefogott az ellenzék, egy civil szervezettel együtt indítanak jelölteket

2019. április 8. 15:07 - szerző: 168 Óra

Kaposváron is bejelentette az ellenzék, hogy összefognak az őszi önkormányzati választásokra. Hétfőn sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a városban egyesületet hoztak létre, amely nem csak a szavazásra kötött együttműködést a pártokkal, hanem a teljes, következő önkormányzati ciklusra – írja a Népszava.

– A Kaposváriakért Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy valós alternatívát adjon a kaposváriaknak a Fidesz-KDNP-s városvezetéssel szemben az őszi, önkormányzati választásokon

– közölte Fejes István, a szervezet elnöke.

Hozzátette, az egyesületet civilek alapították, de az ellenzéki pártok, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Magyar Szocialista Párt és a Momentum is támogatják. Az őszi választásokon az egyesület állít polgármester- és képviselőjelölteket, a pártok pedig nem indítanak saját jelölteket.

A lap azt írja, hogy a hivatalos megalakulást valakik megpróbálták meghekkelni, a bejelentést megelőzően ugyanis egy kamu Facebook-csoport alakult az egyesület nevével.

Fotó: kaposvar.hu/Pintér Rómeó

Már több vidéki városban összeállt az ellenzék a kormánypártokkal szemben. Például Érd, Veszprém, Miskolc, Eger, Szombathely, Székesfehérvár, Pécs, Zalaegerszeg, Komló és Siófok is bejelentette, hogy közös listát állítanak.

Budapesten még folynak a tárgyalások, egyelőre az LMP és a Jobbik nélkül indítanak közös jelölteket, utóbbi pártok kihagyása miatt ráadásul Puzsér Róbert visszalépett a főpolgármester-jelöltségről döntő előválasztástól. Vagyis úgy tűnik, a budapesti fejlemények egyelőre országos szinten nem befolyásolják az ellenzéki szövetségkötést.