Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Étolajjal locsolta le édesapját, barátnőjét és saját magát egy férfi, miután bakanccsal törte el párja négy bordáját

2020. július 14. 22:30 - szerző: 168 Óra

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki idén januárban ittas állapotban életveszélyes sérüléseket okozott barátnőjének – számolt be róla az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2019. tavaszán ismerkedett meg a francia nővel, egymásba szerettek. Nem éltek együtt, de gyakran tartózkodtak a férfi édesapjának lakásában. Ott voltak 2020 január 19-én is. Aznap hajnalban a férfi ittasan tért haza, felébresztette barátnőjét, majd a szobában törni-zúzni kezdett, és minden különösebb szóváltás nélkül rátámadt egy recés pengéjű konyhakéssel.

A nő a védekezéskor megfogta a kés pengéjét, és megpróbálta azt kicsavarni barátja kezéből. A dulakodásban a nő a földre esett, ekkor a bakancsot viselő férfi a fekvő párjának mellkasába belerúgott.

A nőnek négy bordája törött el.

Emiatt közvetett életveszélyes sérülést eredményező és kórházi ellátást is igénylő lég- és vérmell alakult ki nála. Négy hét alatt gyógyult meg. Emellett a kezén vágott, valamint a fején kisebb hámsérülései is keletkeztek, melyek külön-külön, illetve együttesen is nyolc napon belül gyógyultak.

A vádlott, miután a sértettet megrugdosta, a konyhába ment, ahol egy üveg étolajat vett elő, majd azt a barátnőjére, édesapjára, valamint saját magára locsolta. Ezután elővett egy öngyújtót és azzal a felkiáltással, hogy

„most mind a hárman meg fogunk halni”,

megpróbálta az olajjal meglocsolt tárgyakat és ruházatot meggyújtani.

A vádlott öngyújtója azonban nem működött, valamint az étolaj önmagában szobahőmérsékleten begyulladásra, így sérülés okozására is alkalmatlan.

A főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a férfit. A letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.