Fejére állt, kést tartott a nyakához és rendszeresen bántalmazta részeges élettársát egy férfi

2020. július 13. 22:40 - szerző: 168 Óra

A Kaposvári Járási Ügyészség kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat azzal az 50 éves férfival szemben, aki többször bántalmazta élettársát kiskorú gyermeke előtt − számolt be róla az ügyészség.

A férfi 2003 óta élt élettársi kapcsolatban az asszonnyal, akitől 2004-ben kislánya született. A pár kapcsolata viszont megromlott a nő italozó életmódja miatt, és a férfi egyre kevésbé tudta elviselni az asszony lerészegedéseit, ezért 2018 végétől többször előfordult, hogy megpofozta.

2020 elején a férfi egyre kirívóbb módon bántalmazta az asszonyt.

Előfordult, hogy néhány másodpercig a fejére állt, de volt, hogy egy kést tartott a nyakához, illetve egy üres borosüveggel is megütötte többször.

A férfi egyszer annyira bedühödött azon, hogy a nő ismét ittas volt, hogy miután ő maga „kis erővel oldalba rúgta az asszonyt”, ráparancsolt a gyerekre, hogy ő is tegyen így.

Az ügyészség − az asszony korábbi bántalmazása miatt kiszabott börtönbüntetésre tekintettel visszaesőnek minősülő – férfival szemben börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és a szülői felügyeleti jogának megszüntetését indítványozta.