Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Beperelte az a férfi Orosz Bernadettet, aki a felismerhetetlenségig összeverte volt párját

2020. február 11. 18:45 - szerző: Bíró Veronika

A bántalmazó perelte be áldozatát.

Rendkívüli hír: Orosz Bernadettet, a nőt, akit volt barátja, a nyugalmazott katona a felismerhetetlenségig összevert és majdnem megölt, beperelte a bántalmazója. Ötmillió forintot követel tőle, mert a nő nyilvános Facebook posztjában megnevezte őt, mint elkövetőt, és ezzel szerinte megsértette a személyiségi jogait – tette közzé a Nem tehetsz róla, tehetsz ellen csoport Facebook-oldalán.

– Ezt ahhoz tartom hasonlatosnak, amikor százmilliós kártérítést és egymilliárd forintos bírság kiszabását kérte a tiszavasvári tanár megölésének egyik olaszliszkai gyanúsítottja, amiért a hatóságok és a média a lincselés szót használta az esetre

– mondta Gál András, Orosz Bernadett sértetti képviselője. 

Az esetről a 168 Óra számolt be először. Orosz Bernadett az a hatgyermekes édesanya, akit volt párja novemberben brutálisan összevert. A nő hiába kért vele szemben távoltartási végzést és személyi védelmet, kérését elutasították. Azt később, a rendőrség tájékoztatása szerint „újabb adatok alapján” kezdeményezték.

Portálunk írta meg azt is, hogy Orosz Bernadett decemberben levelet írt Varga Judit tárcavezetőnek, amelyben kifogásolta, hogy nem kapott védelmet, és kritizálta a hatóságok hozzáállását az áldozatvédelem ügyéhez. Azt is kérte, hogy a győri gyermekgyilkosság esetéhez hasonlóan azonnal rendeljen el a miniszter vizsgálatot az ő ügyében is.

Az Igazságügyi Minisztérium pszichológust és jogi segítséget ajánlott fel az asszonynak. A tárca későbbi levelében azt is közölte, hogy kivizsgálták az eljárást. Ez alapján az IM megállapította, hogy az államigazgatási szervek és a hatóságok minden törvényben előírt kötelezettségüknek eleget tettek.