Egy nap alatt lezárult az MSZP belső vizsgálata, nyilvánosan nincs felelős, az elnök nem kér bocsánatot

2020. június 10. 19:37 - szerző: 168 Óra

Az ATV esti műsorában magyarázkodott az MSZP elnöke a kamu mentőtisztet bemutató videó miatt. 

Tóth Bertalan a műsorban azt mondta, azért készült ez a videó, mert minden magyar embernek joga van a megfelelő egészségügyi ellátáshoz. Ez az elmúlt 10 évben nem így volt.

Járványügyben több rossz döntése volt a kormánynak: tesztelés nélkül küldtek haza kórházakból betegeket az idősotthonokba, és kiürítette a kórházi ágyakat. Ezért nem vállalja a felelősséget és mindent elkövet, hogy leplezze a hibákat. Az MSZP ugyanakkor rá akar mutatni, hogy ezek mögött valós történetek vannak.

A videóról szólva azt mondta, felvételen szereplő nő már több médiumnak nyilatkozott és tudott mutatni egy olyan hölgyet, akinek autentikus története van és elveszítette az édesanyját. Utóbbi valós, ugyanis ezt leellenőrizték. 

A Fidesz-propaganda el akarja ezt jelentékteleníteni. A vágóképeken lévő mentőautók sérthetik a mentőszolgálatot, ezért elnézést kértek. Emiatt is vették le elsősorban a videót.

Tóth Bertalan szerint nem neki, hanem Kásler Miklósnak kellene elnézést kérnie.

Hangsúlyozta, a videóban mentősöket sértő kijelentések nem voltak. De mivel maga a reakció azt mutatta, hogy sértheti a mentősöket, ezért döntöttek az eltávolítása mellett. 

Mivel többek között a Financial Times-nak is nyilatkozott Németh Athina, már csak ezért sem fért kétség a szavahihetőségét illetően. 

Tóth Bertalan látta publikálás előtt a videót,

de szerinte az a lényeg, mit tett a Fidesz az egészségügyben. A belső vizsgálat lezárult, Korózs Lajos hitelességéhez nem fér kétség. Ha Németh Athina becsapta a közéletet és a politikust, akkor súlyos kárt okozott a közéletnek és az MSZP-nek. A tanulság, hogy minden egyes információt le kell ellenőrizni - mondta az MSZP elnöke. 

Arra a kérdésre nem válaszolt, lesz-e személyi konzekvenciája a pártban a videó miatt. 

Így azt sem tudhattuk meg, hogy ha igen, akkor az kit fog érinteni.