Kamu telefonhívásokkal riogat a Fidesz Rákospalotán, turbófokozatban a kampány

2018. szeptember 30., 16:43

Szerző:

Nem túl biztos magában a kormánypárt a vasárnapi időközi polgármester-választáson. A Fidesz ugyanis egy korábban szórólapokon terjesztett, valós információt nem igazán tartalmazó üzenettel próbálja arra bírni a kerületi lakosokat, hogy Németh Angéla, az ellenzék által támogatott jelölt helyett László Tamás fideszes jelöltre szavazzanak.

hvg.hu szerint a párt automata üzenetben azzal hívogatta a helyieket, hogy Németh Angéla, a baloldal jelöltje megválasztása esetén megszüntetné a helyi szakrendelőt, így a helyiek mehetnek majd Zuglóba, vagy Újpestre, ha orvosi ellátásra szorulnak.

Vasárnap ráadásul már nem csak a telefonon kampányoltak az álhírrel, hanem a párt aktivistái élőben is ezzel járják a lakásokat, lépcsőházakat.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.