Wittinghoff Tamás visszautasítja, hogy Borkai Zsoltéhoz hasonlítsák az ügyét

2019. október 11., 12:19

Szerző:

A kampány sosem volt még ennyire mocskos – nyilatkozta Wittinghoff Tamás az Azonnalinak. Az interjúban szóba került a Borkai-botrány is.

Budaörs független polgármesteréről is nemrég kikerült egy szexvideó. A portál megkérdezte, hogy biztos-e abban, hogy a Fidesz-KDNP műve a szivárogtatás, és nem valaki haszonszerzés céljából készítette róla.

– Ebben az ügyben először bocsánatot kértem, és természetesen feljelentést tettem. Pontosan tudom, hogy mi, miért és hogyan történt. Ha belegondolunk, hogy fél évvel a választás előtt ezzel a felvétellel igyekeztek zsarolni, rábeszélni arra, hogy ne induljak az önkormányzati választáson, majd a választás előtt két héttel vetik azt be, nagyon butának kell lenni, hogy ne értsük az összefüggést – jegyezte meg.

Győr fideszes polgármesteréről, Borkai Zsoltról egy névtelen blogger szexvideót hozott nyilvánosságra, emellett korrupciógyanús ügyekről is írt. Arra a kérdésre, hogy Wittinghoff Tamás együttérez-e Borkaival, a polgármester azt felelte, hogy 

„Határozottan visszautasítom, hogy a két ügyet párhuzamba állítsuk”.

Wittinghoff indoklása szerint őt előre megfontolt szándékkal csapdába csalták, és nem a szexért fizetett.

– Csak magánéleti vonatkozása van. Viszont az alapján, amit a másik ügyről egyelőre tudni lehet, ott már súlyos korrupcióról, sok milliós útról és sok szereplős orgiáról szólnak a hírek. Nem egyszerűen magánéleti ügyről

– indokolta.

Elmondása szerint a budaörsiektől rengeteg biztatást kapott, de ettől függetlenül mérhetetlenül megviseli a dolog.

– Borzasztóan szégyellem, ami történt, és hogy milyen hülye voltam, amikor nem ismertem fel a csapda nyilvánvaló jeleit. És egyébként is, nagy hibát követtem el – tette hozzá.

Örömöt nem érez amiatt, hogy a Borkai-féle szexbotrány esetleg eltereli a figyelmet a sajátjáról.

– Sokféle keserűség és indulat van bennem, örömérzet semmi esetre sem. Maradjunk annyiban, hogy mindkét ügy megdöbbentő, de egészen eltérő okokból – állapította meg a polgármester.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.