Megvertek két férfit, mert lefényképezték a kampányoló Matolcsy Gyöngyit

2019. augusztus 31., 14:15

Szerző:

Balatonakarattyán marcipánosztogatással kampányolt a jelenleg is polgármester Matolcsy Gyöngyi. Amikor ezt az LMP-frakció alkalmazottja, Nuszbaum Tibor lefényképezte, fültövön vágták, barátját pedig leteperték – írja az LMP-s Ungár Péter tulajdonában lévő Azonnali.

Nuszbaum Tibor a telefonjával fotózta le, ahogy a polgármester, Matolcsy Gyöngyi – Matolcsy György jegybankelnök volt felesége – személyesen kampányol, és standjánál marcipánokat osztogat. A polgármester erre felszólította, hogy törölje a fotót.

– Azt  mondtam, hogy miért törölném le, még nem tartunk ott! Ez egy kampányesemény, szabadon lehet fotózni

– mesélte Nuszbaum Tibor az Azonnalinak.

Fotó: Facebook

Nuszbaum Tibor elmondása szerint a polgármester azt kifogásolta, hogy a fotón az ajánlóíven szereplő adatok is látszhatnak, de mivel ő nagyjából egy méterről fotózott, ez valószínűtlen. Miután visszautasította, hogy törölje a fényképet, ott termett három „gorillaszerű” alak. Egyikük elé állt, megpróbálta lefogni és kivenni a kezéből a telefont.

Erre az LMP-s politikus barátja megpróbált közéjük állni, válaszul még ketten odaléptek hozzá, leteperték és a hátára térdeltek. Nuszbaum Tibor  hátulról akkorát kapott a füle tövére, hogy azóta is fáj az állkapcsa.

Barátja telefonját sikerült elvenniük, az övét nem. Mégis a támadók hívták ki a rendőröket, akik jegyzőkönyvet vettek fel, és azt javasolták, hogy az LMP-s politikus vetessen fel látleletet az orvosnál. Ők el is mentek az orvosi ügyeletre, utána rendőrségi feljelentést tesznek.

Azt nem tudni, hogy a három támadó pontosan ki volt. Nuszbaum Tibor úgy véli, nem aktivisták, de azt mondta, hogy láthatóan anyagilag függnek a polgármestertől. Az LMP-s politikus szerint Matolcsy Gyöngyi szólt nekik, hogy menjenek oda hozzá..

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.