A választási bizottság nem, de a bíróság elmarasztalta Győr fideszes polgármesterét

2019. október 3., 10:15

Szerző:

Három fideszes helyi politikusra is bírságot rótt ki az ítélőtábla politikai pedofíliáért, így Borkai Zsolt győri polgármester is 345 ezer forintot fizethet – írja a hvg.hu az október elején született bírósági döntések alapján.

Szeptemberben egy már fél éve egyszer átadott futópályát adott át újra Borkai Zsolt és Sík Sándor önkormányzati képviselő és győrszentiváni jelölt. Az eseményen – amelyet a helyi média közvetített – a szülők tudta nélkül használták fel a kivezényelt iskolásokat.

Hiába tettek emiatt panaszt, ezt a megyei területi választási bizottság elutasította azzal, hogy nem történt tiltott kampánytevékenység. Az MSZP azonban bírósághoz fordult a választási bizottság határozatát követően.

A Győri Ítélőtábla október elején bírságot szabott ki mind Borkai Zsoltra, mind Sík Sándorra, ez alapján mindkét politikusnak 345 ezer forintot kell fizetnie. A döntés jogerős.

A bíróság arra jutott, hogy Borkaiék az iskolás gyerekeket kampányeszközként használták, megsértve ezzel a választási törvényt. Mivel a futópálya már vagy fél éve elkészült és át is adták, az indoklás szerint az esemény célja egyértelműen a népszerűség növelése volt a kampányidőszakban.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.