Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

DK: Kálmán Olga azért nem ment el az előválasztás eredményhirdetésére, mert nem tudott az alkalomhoz felöltözni

2019. június 26. 19:50 - szerző: Unyatyinszki György

Kissé furcsán hatott az ellenzéki előválasztás szerdai eredményhirdetésén, hogy noha minden megjelent politikus az ellenzéki egységet hangsúlyozta, Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció jelöltje nem ment el az sajtótájékoztatóra, hanem csak videóban gratulált a győztes Karácsony Gergelynek.

A sajtó ezzel kapcsolatos kérdéseire végül a helyszínen megjelent Gréczy Zsolt DK-szóvivő adott választ, aki szerint

későn tudták meg, hogy közös sajtótájékoztatót tartanak a pártok, Kálmán Olga pedig az idő rövidsége miatt nem tudott volna megfelelő öltözetben megjelenni.

Hozzátette, hogy Kálmán Olga a párt aktivistáival töltötte a délutánt.

A kései meghívóra való hivatkozás azért különös, mert mind az MSZP-P-től, mind a Momentumtól úgy tudjuk, hogy a választást lebonyolító Civil Választási Bizottság még kedden jelezte, hogy várhatóan szerdán délután 4 és 7 óra között lesz közös sajtótájékoztató az eredményekről, ezt szerdán pontosították

Karácsony Gergely győzelmi beszédében hangsúlyozta egyébként, hogy mind Kerpel-Fronius Gábornak, mind Kálmán Olgának szerepet szán a fideszes Tarlós István elleni kampányban.