Kálmán Olga is beszáll, ő lesz a DK főpolgármester-jelöltje

2019. június 6., 12:26

Szerző:

Gyurcsány Ferenc az EP-választások másnapján még úgy fogalmazott, hogy a Demokratikus Koalíció betart minden megállapodást az önkormányzati választási együttműködésből és kitart Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltjének támogatása mellett, azonban ez csupán másfél hétig tartott. Csütörtök délben a Szabadság téren Dobrev Klára, a DK jövendő EP-képviselője bejelentette, hogy

Kálmán Olga személyében a DK is főpolgármester-jelöltet állít az ellenzéki előválasztásra.

Az egykori ATV-s és Hír TV-s politikai műsorvezető a helyszínen elmondta, hogy bízik benne, hogy a DK támogatásán túl másokét is elnyeri majd.

Kálmán Olga egyébként tavaly ősszel még arról beszélt, hogy szerinte jó politikus lenne, de egyetlen porcikája sem vágyik erre.

Fotó: Facebook

Dobrev Klára elmondta, hogy Kálmán Olga jelölésével nem borulnak az ellenzéki kerületi megállapodások a fővárosban, azt tiszteletben tartják. A Facebook-belejelentkezést itt nézhetik meg a Mérce közvetítésében:

Az EP-választásokat követően a Momentum Mozgalom vezetői bejelentették, hogy felülvizsgálják fővárosi pozícióikat, végül múlt héten kiszivárgott, hogy Kerpel-Frónius Gábort, rendszerszervezőt és informatikust indítják az előválasztáson a párt színeiben, de a kerületi viszonyokat ők is érintetlenül hagyják.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.