Kálmán Olga: Most a DK politikusa vagyok

2019. november 12., 11:21

Szerző:

Vasárnap derült ki, hogy Kálmán Olga belépett a Demokratikus Koalícióba, és Karácsony Gergely egyik alpolgármesterének, Gy. Németh Erzsébetnek  fog tanácsokat adni, Ezután az Index készített egy interjút az egykori televíziós műsorvezetővel, aki elárulta, még mindig nem gondolkodik a visszatérésen a médiába. 

– Nemcsak tanácsadó vagyok, hanem a DK politikusa is. Hogy ebből mi sül ki, azt majd meglátjuk

– fogalmazott. Belépését a pártba azzal indokolta, hogy a felelőssége nem múlt el a főpolgármester-jelölti előválasztás után, komolyan gondolta, hogy a munkájával segíti a demokratikus változást. 

Ami a tanácsadói szerepvállalást illeti, Kálmán Olgának vasárnap már volt egy konkrét javaslata is. Ez  úgy hangzott, hogy a Budapesten megvalósuló beruházások értékének egy százalékát kötelező legyen a főváros kulturális életének fejlesztésére fordítani.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.