Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Kálmán Olga a fél karját adná egy Simicska-interjúért, mert kiváncsi rá, kikkel tárgyalta le a médiabirodalma átadását

2019. április 1. 16:36 - szerző: 168 Óra

Nem lenne sem politikus, sem főpolgármester Kálmán Olga, de közélettel továbbra is szívesen foglalkozna. A Hír TV-től a médium kormánypárti átállítása után kirúgott televíziós műsorvezető nagyinterjút adott a 24.hu-nak, amelyben arról is beszélt, hogy mit kérdezne leginkább Simicska Lajostól, a Hír TV volt tulajdonásától.

Kálmán Olga elmondta, hogy szívesen vezetne újra közéleti témában „belekérdezős” televíziós műsort, de jelenleg nem ez a műfaj az, amit a televíziók szívesen felvállalnak.

– A tulajdonosnak, különösen, ha külföldi az illető, miért lenne érdeke egy politikai műsorért kockára tenni az állam felől érkező hirdetési bevételeit?

– tette fel a kérdést.

Nem tudja, hogy visszatérhetne-e az ATV-hez, de állítása szerint nem váltak el haragban a csatorna vezetésével. Azt nem bánja, hogy 2016 végén az ATV-től átigazolt a Hír TV-hez, ahonnan tavaly augusztusban távolították el.

Fotó: Facebook

Arról, hogy átmenjen a Hír TV-hez, személyesen Simicska Lajos győzte meg.

– Így történt. Megjegyzem, ott azt is megbeszéltük, attól, hogy megyek a tévéjéhez, még nem változik meg a véleményem a korábbi tevékenységéről

– fűzte hozzá Kálmán Olga.

Elmondása szerint nem Simicskában, hanem saját szakmájában bízott, mikor aláírta a szerződést.

– És abban a másfél évben tényleg lehetett jó műsort csinálni, lehetett őszintén kérdezni. Nekem aztán soha nem szólt le Simicska, se más, hogy ezt vagy azt kéne behívni, valakivel így vagy úgy kéne viselkedni. Elég volt neki, hogy újságírómunkát végeztünk

– jegyezte meg.

Kálmán Olga szerint a tavalyi országgyűlési választások kampányában nem kivételeztek a Jobbikkal.

– Nem igaz, hogy toltuk a Jobbik szekerét. És az sem igaz, hogy ész nélkül ütöttük Orbán Viktort. Mindenki azt kapta, amit megérdemelt

– mondta.

Hozzátette, hogy a Hír TV visszafoglalása óta sem ő, sem a csatorna korábbi vezetése nem találkozott Simicska Lajossal. Azt egyelőre nem érti, hogy Simicska miért folytatta Orbánékkal szemben a háborút, illetve hogy miért engedte át vállalkozásait.

– Magam is ott tartok, mint kábé 2016 decemberében: a fél karomat adnám egy Simicska-interjúért. Lenne hozzá úgy ötezer kérdésem. Például az, hogy kik voltak jelen az utolsó tárgyaláson közte és a Fidesz között. Vagy csupán egy valakivel beszélt át mindent? Nem lennék meglepve.

– közölte.

Kálmán Olga áprilistól a Lumiere Filmiskolában fog tanítani, emellett könyvet ír egy közismert emberrel, de erről még nem árult el részleteket.