Pintér Sándor nem árulja el, hogyan jutott haza Kaleta Gábor Peruból

2020. július 29., 15:53

Szerző:

Az MSZP-s Mesterházy Attilát élénken érdekli (ezzel nincs egyedül), miként jutott haza Kaleta Gábor Dél-Amerikából, ezért megérdezte a belügyminisztert, hogy  

rendőrök kísérték-e Magyarországra Peruból a volt nagykövetet tavaly tavasszal?

– írja a 444.

Pintér Sándor erre mindössze annyit válaszolt, hogy az ügyet a Külügyi és a Nemzetbiztonsági bizottság tárgyalta részletesen,

igaz, zárt ülésen.

Kaleta Gábor hazatérését se a külügy, se a rendőrség, se az ügyészség nem verte nagy dobra. Arról többféle verzió is felmerült, hogy milyen segítséggel „menekítették” haza a nagykövetet. Az Index először azt írta, hogy a Terrorelhárítási Központ hozta őt haza, de a TEK ezt cáfolta. Pár nappal később a portál azt írta, hogy az Információs Hivatal munkatársai kísérték haza Kaletát. Polt Péter legfőbb ügyész viszont 2020. február végén azt válaszolta a DK képviselője, Vadai Ágnes érdeklődésére, hogy a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendelte el és folytatta le. A külüögyminisztérium júliis közepén azt közölte az RTL Híradóval, hogy két budapesti rendőr hozta haza Kaletát.

A volt nagykövet egy év felfüggesztettet és 540 ezer forintos pénzbüntetést kapott, miután egy nemzetközi pedofilhálózat felgöngyölítése közben kiderült, hogy 19 ezer pedofil tartalmú képet tárolt a laptopján. Kaleta enyhítésért fellebbezett.

A DK-s Vadai Ágnes viszopnt most megint megpróbálta kiffagatni Polt Pétert. Ő ezúttal az ítélettel kapcsolatban próbálta kifürkészni az ügyészség álláspontját.

20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.