Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Felfüggesztett börtönt kaphat a férfi, aki azért ölt meg egy kutyát Erdőtelken, mert az állat rámordult egy járókelőre

2020. február 14. 10:30 - szerző: 168 Óra

Vádat emeltek egy 67 éves férfival szemben, aki Erdőtelek községben olyan súlyosan bántalmazott egy elkóborolt kutyát az utcán, hogy az állat nem sokkal később belepusztult a neki okozott sérülésekbe – közölte a Heves Megyei Főügyészség. 

Az esetről a 24.hu számolt be. Mint írták, a férfi tavaly, egy júliusi délelőttön közepesen ittas állapotban kerékpározott hazafelé a kocsmából, amikor – későbbi vallomása szerint – arra lett figyelmes, hogy az utcán egy magányos staffordshire terrier fajtájú 8 hónapos kutya rámordul egy fiatal járókelőre.

A vádlott ebből azt a következtetést vonta le, hogy az állat veszélyes, ezért elhatározta, hogy elpusztítja.

Ennek érdekében átkiabált a legközelebbi kerítésen, és az ott lakóktól kért egy kalapácsot, melyet hamarosan ki is adtak neki. Ezzel a szerszámmal felfegyverkezve aztán

rátámadt a védtelen állatra, melyet néhány méteren keresztül magával vonszolt, majd egy kapubejáróban többször fejbe vágott.

A véres jelenetnek tanúja volt egy szemközt lakó asszony, aki kirohant a házából, hogy megvédje az ebet, de amikor számon kérte az elkövetőn a cselekményt, az csak annyit válaszolt neki, hogy „megvédelek titeket is tőle”.

A kutya – bár eszméletét vesztette a bántalmazás alatt – végül visszavánszorgott a gazdája közeli lakóházához, ahol belepusztult a sérüléseibe.

A Hevesi Járási Ügyészség állatkínzás bűntettével, valamint ezzel halmazatban felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja a kutyát bántalmazó férfit, akivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.