Droggal kereskedett az idős nagymama és fia Szombathelyen, milliókat találtak náluk

2020. február 10., 09:21

Szerző:

Új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntettének minősített esete miatt emelt vádat egy 78 éves nővel és középkorú fiával szemben a Szombathelyi Városi Ügyészség - közölte az MTI-vel hétfőn Simon József megyei főügyész.

A vád szerint az anyag beszerzése a férfi feladata volt, a szert az idős nő adagolta szombathelyi lakásán, a terjesztést pedig együtt végezték a vasi megyeszékhelyen.

Az ügyészségi közlemény szerint a rendőrség a házkutatás során 1,5 kilogrammnyi növényi anyagot, négymillió forintot és 1160 eurót foglalt le. A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben szabadságvesztést és vagyonelkobzást indítványozott.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.