K-Monitor: A Szerencsejáték Zrt. Rogán Antal cégeit támogatja

2021. január 17., 19:47

Szerző:

Több cégnek is milliókat adtak ősszel. 

A hazánkat sújtó járvány ellenére sem változtatott közhasznú támogatási politikáján a CÖF-öt is százmilliókkal támogató állami lottócég. A Szerencsejáték-Zrt támogatásosztó leánya nemrég közzétett, őszi szerződéseiből kiderült, továbbra is a kormány, és kiemelten az őket felügyelő miniszter, Rogán-Antal szívének kedves célokat támogatnak - írja a K-Monitor Facebookon. 

Mint írják szeptemberben újabb 140 milliót kapott a Rogán exfeleségéhez köthető Fitbalance rendezvény, emellett októberben 20 millióval tolták meg a NER erős asszonyait tömörítő Nők Magyarországért Klubot. 

Novemberben többek közt a "nemzeti imareggelit" szervező D.C. Magyarországi Alapítvány 20, a Rogánék által korábban is támogatott, ismeretlen tevékenységű Demokrácia és Politikai Kultúra Közhasznú Alapítvány 15 milliót kapott. 40 milliót kapott szponzorációként a mosonmagyaróvári kézicsapat.

A K-Monitor hozzátette, hogy a járvány hatásait csillapító tevékenységet nem támogatott a nemzeti lottócég ebben az időszakban.  

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.