K. Ignác és 16 éves kispajtása felgyújtott egy családi házat, amelyben egy nő és három kisgyerek aludt

2018. november 16., 12:26

Szerző:

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet, közveszélyokozás bűntett és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 21 éves K. Ignác ellen, valamint emberölés bűntett kísérlet és közveszélyokozás bűntett megalapozott gyanúja miatt 16 éves társa ellen.

K. Ignác 2017. augusztus 7-én az éjszakai órákban dejtári ismerőse családi házának udvarán található melléképületet meggyújtotta, melynek tetőszerkezete leégett, és az abban tárolt eszközök használhatatlanná váltak.  

A megalapozott gyanú szerint a 21 éves férfi és fiatalkorú társa  2017. augusztus 12-én ugyanezen családi ház bejárati ajtaja előtt különböző éghető anyagokat halmozott fel, majd azokat, valamint az ajtó melletti bejárati ablakot 

égésgyorsító anyaggal leöntötte és meggyújtotta.

Az ingatlanban tartózkodó nő és három kiskorú gyermek a tüzet észlelve egy másik ablakon menekült ki a lángok elől.

A nyomozás során beszerzett szakértői vélemény alapján a családi házban lévő személyek élete és testi épsége közvetlen veszélyben volt, és a tűz – amennyiben azt nem oltják el – a tetőszerkezeten keresztül a szomszédos épületekre is átterjedhetett volna – írja a police.hu.

K. Ignácnak a tarkóját is ki kellett takarni, annyira félelmetes
Fotó: police.hu

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.