Sára Botond nem veszi át képviselői mandátumát Józsefvárosban

2019. november 7., 09:44

Szerző:

Sára Botond, Józsefváros korábbi polgármestere nem veszi át képviselői mandátumát sem – írja az Index a politikus Facebook-posztja alapján.

Az októberi önkormányzati választáson a volt fideszes polgármester kikapott az ellenzék jelöltjétől, Pikó Andrástól. A kerületet október 22-én át is adta, miután a megtámadott eredményt október 21-én a Fővárosi Választási Bizottság is megerősítette.

Sára Botond egyéniben is indult a szavazáson, de a momentumos, összellenzéki jelöltként induló Szarvas Koppány Bendegúzzal szemben szintén alulmaradt. A fideszes politikus a kompenzációs listáról mégis mandátumot szerzett, de szerda este közösségi oldalán azt írta, hogy lemond róla.


Fotó: Sára Botond Facebook-oldala

„Az elmúlt kilenc évben képviselőként, alpolgármesterként, majd polgármesterként szolgálhattam Józsefvárost. Ez idő alatt olyan eredményeket értünk el a kerületiekkel közösen, melyek miatt nincs okunk szégyenkezni. Az október 13-i önkormányzati választáson lehetőséget kaptam, hogy a munkát képviselőként tovább folytassam. Ugyanakkor olyan feladat előtt állok, amely nem teszi lehetővé, hogy a teljes embert igénylő képviselői megbízatásomat lelkiismeretesen és tisztességesen el tudjam végezni, ezért úgy döntöttem, hogy mandátumomat nem veszem át”

– írta, hozzátéve, hogy továbbra is részese marad a kerületi közéletnek.

„Új feladatom során is Józsefváros és a kerületiek érdekeit fogom szem előtt tartani, a megválasztott új városvezetéssel a lehető legtöbb kérdésben együttműködöm”

– ígérte Sára Botond.