Marad az Auróra, Pikó András Józsefvárosa visszavonta a bezárásáról szóló önkormányzati határozatot

2019. november 19., 16:42

Szerző:

Az Auróra marad, a lakókkal folytatott párbeszéd folytatódik Józsefvárosban – tudatta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben a VIII. kerület új vezetése.

Pikó András polgármester és Erőss Gábor alpolgármester hangsúlyozta, hogy Józsefváros önkormányzata a jövőben minden, a kerületben törvényesen működő közösséget egyaránt értékesnek tart és egyenlő bánásmódban részesít.

„Miután a választások után az akták közül megkerült az a korábban elveszettnek mondott, kulcsfontosságú dokumentum, amely bizonyítja, hogy az Auróra közösségi ház bérleti szerződése érvényes, az önkormányzat visszavonta a bírósági keresetét; az Aurórának nem kell bezárnia”

– szögezték le.

Fotó: Facebook

Indoklásuk szerint a jogi helyzet úgy tisztázódott, hogy egy korábban elveszettnek hitt perdöntő jelentőségű dokumentum váratlanul mégis előkerült. Bebizonyosodott, hogy az Auróra Közösségi Ház bérleti szerződése érvényes, ezért a jegyzői hatáskört gyakorló aljegyző visszavonta az okafogyott bírósági keresetet.

Pikóék hangsúlyozták, hogy Józsefváros új önkormányzata nagy értékének tartja az Aurórát, amely közösségi házként, fontos ügyeket felkaroló civil szervezetek központjaként is működik, és működni fog a jövőben is.

A Józsefváros korábbi fideszes polgármestere, Sára Botond által vezetett önkormányzat szabályos hadjáratot indított a szórakozóhely ellen, amelyről ebben és ebben a cikkünkben írtunk.

Fotó: Facebook

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.