Jövő hétvégén egyáltalán nem járnak a körúti villamosok

2017. október 13. 10:32 - szerző: MTI

Pályafelújítás miatt nem közlekednek a nagykörúti villamosok Budapesten a jövő hétvégén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A szakemberek a Margit körút és a Fényes Elek utca kereszteződésében, a Margit hídon, a Margit híd, szigeti bejáró előtt, az Erzsébet körút és a Barcsay utca kereszteződésében, a József körút és Ferenc körút egy-egy szakaszán és a Petőfi hídon végeznek pályakarbantartási munkákat.

A villamosok helyett a teljes vonalon pótlóbuszok szállítják az utasokat szombaton és vasárnap egész nap, a buszok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél.

 A felújítás miatt a 17-es villamos október 22-én a Savoya Parktól csak a Széll Kálmán térig jár.

A budapestiek egyébként ma reggel (már megint) megtapasztalhatták, milyen az élet csúcsforgalomban a 4-6-os viszonylatok nélkül:a villamosok helyett pótlóbuszok közlekedtek a Jászai Mari tér és a dél-budai végállomások között, áramellátási hiba miatt. A rend nem sokkal fél kilenc után állt helyre. 

De volt itt más is: a kisföldalatti csak a Mexikó út és az Oktogon között járt, a 2-es metró pedig nem állt meg a Batthyány téren - tette közhírré rta a  (BKK) a Facebook-oldalán.