Jön az új gyűlöletkampány, Soros után Sargentinit veszi célkeresztbe az Orbán-kormány

2018. szeptember 18. 17:37 - szerző: 168 Óra

Az EP-képviselő arcával fogják teleplakátolni az országot.

Széles körű tájékoztató kampányt indít az Orbán-kormány, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá tegye, a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament - írta a kormány faliújságjaként funkcionáló Magyar Idők.

Ez azt jelenti, hogy az Orbán-kormány jogállamot korlátozó rendelkezéseit elítélő, a holland Judith Sargentini EP-képviselő nevével fémjelzett jelentés múlt heti megszavazása után nem általában a jelentést kétharmados többséggel elfogadó EP, hanem maga Sargentini válik majd a kormánypropaganda következő célpontjává. Tekintettel arra, hogy az áprilisi országgyűlési választás előtt még Soros György arcával plakátolták tele az országot, és az amerikai üzletember nézett vissza ránk szinten minden tévéreklámból vagy újsághirdetésből, nagyjából sejthetjük, mi vár Sargentinire.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A Magyar Idők szerint televízió-, rádió- és internetes hirdetésekben is kifejti majd álláspontját a kabinet, miszerint a magyar jogállamiság helyzetét bíráló, Magyarországot elítélő dokumentumot a politikai nyomásgyakorlás részének tekinti, amelynek nem fog engedni.

Az Orbán-kormány jogi útra tereli aza ügyet. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfő este jelentette be, hogy az Európai Unió Bíróságán támadják meg az EP Sargentini-jelentésről szóló szavazását, mivel a lisszaboni szerződéssel ellentétes módon a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség.