Jön az új gyűlöletkampány, Soros után Sargentinit veszi célkeresztbe az Orbán-kormány

Az EP-képviselő arcával fogják teleplakátolni az országot.

2018. szeptember 18., 17:37

Szerző:

Széles körű tájékoztató kampányt indít az Orbán-kormány, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá tegye, a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament - írta a kormány faliújságjaként funkcionáló Magyar Idők.

Ez azt jelenti, hogy az Orbán-kormány jogállamot korlátozó rendelkezéseit elítélő, a holland Judith Sargentini EP-képviselő nevével fémjelzett jelentés múlt heti megszavazása után nem általában a jelentést kétharmados többséggel elfogadó EP, hanem maga Sargentini válik majd a kormánypropaganda következő célpontjává. Tekintettel arra, hogy az áprilisi országgyűlési választás előtt még Soros György arcával plakátolták tele az országot, és az amerikai üzletember nézett vissza ránk szinten minden tévéreklámból vagy újsághirdetésből, nagyjából sejthetjük, mi vár Sargentinire.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A Magyar Idők szerint televízió-, rádió- és internetes hirdetésekben is kifejti majd álláspontját a kabinet, miszerint a magyar jogállamiság helyzetét bíráló, Magyarországot elítélő dokumentumot a politikai nyomásgyakorlás részének tekinti, amelynek nem fog engedni.

Az Orbán-kormány jogi útra tereli aza ügyet. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfő este jelentette be, hogy az Európai Unió Bíróságán támadják meg az EP Sargentini-jelentésről szóló szavazását, mivel a lisszaboni szerződéssel ellentétes módon a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség.

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.