Jön a totális, vég nélküli agymosás, a kormánypárti Karc FM megkapta Simicska Lajos egykori rádiójának összes frekvenciáját

2018. október 16., 12:27

Szerző:

Egyre több városban hallgatható a Karc FM: hétfő óta már Székesfehérváron, Tatabányán, Zalaegerszegen, Pécsett, Kaposváron, Siklóson, Szigetváron és Szegeden is elérhető, földi sugárzással.

„Ez a Lánchíd Rádió egykori hálózatának egy része, hallgatói családunk tehát részben visszakapta azt, amit a G-nap után elvettek tőlük" – újságolta el büszkén Gajdics Ottó, a Karc FM főszerkesztője a szintén általa vezetett lapban, a Magyar Időkben.  

Ezeken a helyszíneken a Lánchíd Rádió lemondott a sugárzásról, a Karc FM pedig kérelmezte a hatóságnál az átvételt.

– Természetesen az a célunk, hogy visszaépítsük a teljes hálózatot és folytassuk a vételkörzet bővítését az ország keleti felében is – tette hozzá. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden olyan helyen, ahol valaha szólt a Lánchíd Rádió, a Karc FM pályázni fog a felszabaduló frekvenciára.

Gajdics Ottó
Fotó: Youtube

A hatósággal hálózatos működésről állapodtak meg, azaz napi húsz órában fog szólni a Karc FM központi műsora, az említett városokban pedig napi négy óra helyi műsort is sugároznak. Ez néhány napon belül megtörténik mindegyik településen, amint a technikai feltételeket sikerült megteremteni.

A rádiót a Mészáros Lőrinc-féle médiabirodalomhoz tartozó megyei lapok látják el helyi információkkal.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.