Jogsi nélkül vezetett, miközben kábítószert rejtegetett az alsógatyájában a mosonmagyaróvári férfi

2019. február 23. 20:22 - szerző: 168 Óra

A járőrök 2019. február 22-én 19 óra 45 perckor egy gépjármű vezetőjét igazoltatták Mosonmagyaróvár belterületén. A sofőr - D. Zoltán 23 éves mezőcsáti lakos - felszólításra a vezetői engedélyét átadni nem tudta, mivel azzal nem rendelkezett. Az ellenőrzés során a gépkocsi vezetője a rendőrök által feltett kérdésekre összefüggéstelenül válaszolt, láthatóan ideges állapotban volt, ezért átvizsgálták az autóját, ahol a rádió mögött két darab fecskendőt találtak.

D. Zoltán a helyszínen elismerte a kábítószer fogyasztását, ezért őt elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, majd a ruházatát is átvizsgálták. Ennek során az intézkedők a férfi alsónadrágjában, egy nejlon zacskóban további kábítószergyanús kristályos szerkezetű anyagot találtak, amit lefoglaltak.

A 23 éves mezőcsáti férfival szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, míg az engedély nélküli járművezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak ellene.