Jogerősen öt évre ítélték vesztegetésért, mégis szabadlábon van a fideszes volt polgármester

2018. július 28., 08:17

Szerző:

Egy hónapja börtönben kellene ülnie Balmazújváros korábbi fideszes polgármesterének, Veres Margitnak, akit hivatali vesztegetés bűntette miatt idén áprilisban jogerősen öt év börtönbüntetésre ítéltek – írja a Népszava. Hiába azonban a jogerős ítélet és a pozícióvesztés, a volt városvezetőt sajátos módon a városházán találták meg. Állítólag ügyet intézett, és mint mondta, ehhez minden állampolgárnak joga van. Veres Margit Balmazújváros hivatalos közösségi oldalán is igen aktív, saját nevében mondott köszönetet például a helyi bakaünnep és a kalapfesztivál után is.

– Minden olyan lehetőséget kihasználok a törvényes kereteken belül, amivel bebizonyíthatom az ártatlanságom, de ezekről nincs szándékomban a közvéleményt tájékoztatni – közölte a lappal Veres Margit.

A Debreceni Törvényszék válaszából azonban kiderült, milyen jogi lehetőséget kihasználva kapott haladékot a volt polgármester. Kegyelmi kérvényt adott be a köztársasági elnökhöz, a kegyelmi eljárás során pedig az igazságügyi miniszter elrendelheti a büntetés végrehajtásának elhalasztását addig, amíg a köztársasági elnök meghozza döntését. Ezzel egy időben a volt polgármester rendkívüli jogorvoslattal élt és felülvizsgálati indítványt terjesztett elő a Kúriához is.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.