Jobbikostól nem kell ágy a kórháznak

2019. január 15., 09:38

Szerző:

Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselő közösségi oldalán osztotta meg, hogy modern, mechanikus ágyakat szerzett egy kórház részére, feltehetően egy szervezeten keresztül. Állítása szerint azonban amikor a kórház igazgatója megtudta, hogy az ő közbenjárására szállították az ágyakat, az igazgató inkább visszautasította az adományokat.

– Az egészségügyi és szociális intézményeknek mindennapos problémát jelent a szakember és eszközhiány. Az állandó forráshiány miatt alapvető berendezések beszerzése is gondot okoz. Ezúttal Mindszentkállára vittünk ágyakat, matracokat és éjjeli szekrényeket. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy az ágyakat az egyik kórházba szántuk, ahol szintúgy nagy szükség lenne az ilyen jellegű segítségre, de mikor megtudta az igazgató, hogy a közbenjárásommal kerültek hazaszállításra, inkább visszautasította az adományokat – írja a képviselő.

Hozzátette, hogy a betegek kényelmét szolgálták volna, valamint az ápolóknak jelentettek volna könnyebbséget a modern és jó állapotú, mechanikus ágyak.

 

Arról nincsen információ, hogy pontosan melyik kórházról volt szó, és hogy az ágyak minden előírásnak megfeleltek-e.

(Az Index nyomán.)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.