Jobbik: nem párttag Szkinhed Bandi és Zsiráf

Nem párttagok azok a testőrök, akik a Jobbik kampányában dolgoztak, múltukért a pártnak nem kell felelősséget vállalnia - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke kedden az MTI-nek.

2009. július 7., 17:03

A pártelnök Varga László, a Societas elnökének kijelentésére reagált, miszerint a Jobbik, mint párt környezetében és Vona Gábor "testőrségében" több olyan ember is található, akiket erőszakos bűncselekmények miatt ítélt el korábban a bíróság.

A szocialista képviselő emlékeztetett arra, hogy felvételek szerint alvilági nevükön Szkinhed Bandinak és Zsiráfnak hívott férfiak közvetlenül Vona Gábor mellett láthatóak különböző rendezvényeken.

Vona Gábor minderre azt válaszolta: "a két említett úriember valóban testőrként dolgozott a Jobbik kampánya során, de egyikük sem tagja a pártnak."

Mindezért a Jobbiknak nem kell felelősséget vállalnia a két ember múltjáért - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: Varga László egy olyan pártnak a tagja, amelyiknek az elődpártja, az MSZMP "néhány évtizeddel ezelőtt még akasztott."

Varga László azon kijelentésére, miszerint az MSZP azt javasolja a Jobbiknak, hogy döntse el kiket képvisel, Vona Gábor azt válaszolta: a Jobbik a magyar embereket képviseli.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.