Majdnem 10 milliárdos hitelt kapott egy orosz hátterű banktól új balatoni luxusszállójára a 8. leggazdagabb magyar

2020. július 31., 15:50

Szerző:

A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent csütörtöki közlemény szerint az Appeninn Vagyonkezelő Holding közvetett tulajdonában lévő Szántód Balaland Family Ingatlanfejlesztő kft. 9,8 milliárd forintos hitelt kap az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Banktól (IIB) a „Szántódon fejleszteni kívánt ötcsillagos hotel és élménypark finanszírozása érdekében” – írja a 444.  

A portál emlékeztetett arra, hogy luxusingatlanok fejlesztésével foglalkozó Appeninn tulajdonosai között korábban egy Mészáros-cég, illetve Tiborcz István is felbukkant, de idén tavasszal mindketten kiszálltak, a miniszterelnök vejének részvényeinek többségét pedig a Jellinek Dániel vezette Indotek vásárolta meg.

Ha a már Jellinek: ő az a magyar nábob – hazánk 8. leggazdagabb embere – aki mindeközben 555 millióért kínál egy villát Balatonszemesen.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.